ЗАЕДНО НА 23 АПРИЛ да гласаме ПРОТИВ


Кога си ЗДРАВ ништо не е битно . Викаат млад бил оној кој бил здрав...
Дали сакате да бидете здрави?
Секако одговорот е ДА.


Но кога некој друг одлучува и прави поместувања во природата со истражувања со една единствена цел –ПАРИ ,ЗЛАТО на сметка на здравјето на илјадици луѓе, на здравјето на нивните поколенија ,на соседството е тогаш не се бира како ќе се одбрани најсветото и тоа што го држи човештвото.
Сведоци сме на војни  ,на климатски војни ,на хемијски војни ... 
Многу луѓе ги имат осетено последиците од тоа.


И сега... сакаат да ни го земат и тоа што природата ни го дава. 
Синот божји ни подарува живот .
А некој човек/жена доаѓа тоа да го руши.
Нема да дозволиме Гевгелија да биде загадена, нема да дозволиме да луѓето во прегратката на Кожуф бидат болни.
Вака се живее без кислород.

 

Дали сакате сограѓани  мои да одгледувате деца со цевки.
Болеста не прашува .Но многу лесно може да се поттикне. 
Нашите Бели Дробови се Кожуф.


Како пациент ,како оснивач како претседател на здружението за ретката болест Белодробен (Пулмонален притисок ) заедно со нашите членови ја ПОДРЖУВАМЕ иницијативата и Референдумот ПРОТИВ РУДНИЦИТЕ НА СМРТТА. 
https://vimeo.com/212382077
Момент Плус е со Гевгелија
Затоа што ние знаеме како е да не можеш да дишеш.
Како е кога немаш доволно кислород.
Како е кога ќе ти помодрат усните од недостиг на кислород.


Како е кога ќе ти помодрат прстите.
Како е кога телото не функционира и едноставно се полни со вода .
Знаеме што значи КИСЛОРОД.

Да не дозволиме да нашите деца страдаат. Нашите поколенија.


Имам 38 години и веќе 5 години со вистински ПРЕДИЗВИК како да дишам.
ЗАЕДНО НА 23 АПРИЛ да гласаме ПРОТИВ рудниците на смртта .


Не ни треба злато ако немаме здравје.

Ѓургица Ќаева
Претседател на здружение:
Асоцијација за пулмонална Хипертензија 
*Момент Плус*-ГевгелијаComments