Летен сон

„Летото одминува, ден по денчас по часздив по здив. Секој момент е борба за нов здив, без лек безона мала трошка надеж за да оддалеку барем со својот син ги видам песочните плажи.’’ -ж  Вака во надеж и исчекување Ѓурѓица ги поминува двата месеци затвор, без обвинение, чекаме уште чекаме, чекаме со надеж дека денес ке се огласи телефонот а позивот ке гласи „Лекот пристигна’’. Надежта ни е во слухот и во ветувањето но часовникот чика тик так.

Сега чекаме да и подадеме рака, да ја подржиме и во овој момент. Рака за рака. 
Здив за здив, момент за момент.
Ги напишавме нашите желби и надеж, нашиот сон лек за Ѓурѓица. Подршка за АПХ Момент плус.
Ова лето Ѓурѓица не може да е со нас да ја дели радоста на сонцето со најблиските, ова лето Ѓурѓица размислува само за здив. НО НАДЕЖ ИМА ВО НАС. 
Тимот на АПХ Момент Плус ти ги посветува зраците на денот.Comments